Online jelenlét

1. Fordítsunk nagy figyelmet az “online arculatunkra”.

A közösségi oldalak mindennapjaink részét képezik, de nem biztos, hogy minden lehetőséget tudatosan használunk. A szakmai közösségi oldalak látogatása álláskeresési időszakban nagyon ajánlott: a toborzó/ személyzeti tanácsadó/fejvadász cégek többsége éberen figyeli ezeket a felületeket. Frissítsük online önéletrajzunkat és ügyeljünk arra, hogy hosszabb karrierút esetén csak a jelen vonatkozásában is releváns információkat tüntessük fel.

2. Dolgozzuk ki a bemutatkozó „beszédünket”!

Gondoljuk végig mit tartunk fontosnak elmondani magunkról, ha csak 5 percünk nyílik a bemutatkozásra. Az idő rövidsége segíthet abban, hogy az én-üzenetünket képesek legyünk fókuszáltabban megfogalmazni.

3. Networking- avagy a kapcsolatépítés fontossága!

A kapcsolatépítés egy életünk végéig tartó folyamat és nem kizárólag akkor érdemes csak vele foglalkoznunk, ha éppen álláskeresésben vagyunk. A kapcsolatok gyorsan változnak mind az üzleti mind a magánéletünkben, fontos szem előtt tartanunk, hogy aki ma a beszállítónk esetleg munkaadónk, holnapután akár ügyfelünk is lehet… A kapcsolatépítés nem ér véget egy névjegycserével, igazából ott kezdődik csak. A téma lehet akár közös érdeklődési kör, közös üzleti lehetőség.

4. Töltődjünk és tájékozódjunk!

Álláskeresés közben, ha van rá lehetőségünk színesítsük mindennapjainkat új élményekkel és impulzusokkal, ne hanyagoljuk el szociális hálóink ápolását sem. Minél jobban tudunk töltődni és kikapcsolódni annál magabiztosabb fellépéssel és pozitívabb kisugárzással tudunk új ajtókat megnyitni az életünkben. Hiszen a munkakeresés egy ideiglenes szakasz az életünkben, nem egy állandósult helyzet, amivel azonosulnunk szükséges.