A munkáltatók és a munkavállalók mellett a munkaerőpiacnak van egy köztes szereplője, a személyzeti tanácsadó cég, aki a két fél között közvetít és segít abban, hogy megtalálják egymást.

A tanácsadó cégek a megbízóiktól kapott információk alapján elkészítik a pozícióleírást és fogadják a pályázatokat, felkutatnak további potenciális Jelölteket (adatbázisokból, egyéb online felületekről), egyeztetnek a jelöltekkel, több körön keresztül interjúztatnak, tesztelnek (IQ-, személyiségi teszt stb.), mindezt annak érdekében, hogy megtalálják a legjobb jelöltet megbízóiknak. Egyes tanácsadó cégek foglalkoznak direkt megkereséssel (klasszikus értelemben ez a fejvadászat), ez az a technika amikor a megbízó konkurenciájától próbálnak elcsábítani olyan potenciális jelöltet, aki megfelelő lehet az adott feladatra. A WhiteSkiff Jobs Kft. a fenti technikák összességét alkalmazza a megbízói igények maximális figyelembevételével.

Egy alapos, kombinált módszereket alkalmazó keresés (saját adatbázis átfésülése, hirdetésre jelentkezők szelektálása (online+offline), direkt megkeresések, networking stb.) minimum 4-6 hétig tart. A pozíció betöltésén legalább egy tanácsadó dolgozik, akitől folyamatosan informálódhat a keresés helyzetéről, a megbízó cégről/ a keresés aktuális státuszáról, a visszajelzésekről.

Tanácsadói munkánk igénybevétele az álláskeresőknek általában az álláskeresés kiegészítéseként javasolt. Segít egy célirány kapcsolatfelvétel elindításban a lehetséges jövőbeli munkaadóval. Segítségünkkel olyan cégekhez is könnyen eljuthat, ahol nincs még kialakult kapcsolatrendszere.

Megbízóink azért veszik szívesen igénybe HR-szolgáltatásainkat, mert levesszük a munkaerő felkutatással és kiválasztással együttjáró terheket vállukról. Tanácsadóink tapasztalt HR-szakemberek, akik jól ismerik a vállalati humán erőforrás folyamatokat, ezért ajánljunk kibővített szolgáltatási portfoliónkat.

A kapcsolatfelvétel és a kapcsolattartás történhet e-mailen vagy telefonon. A személyes találkozás ugyanakkor elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban hatékonyan tudjon működni egy ilyen típusú szolgáltatás, Megbízói vagy jelölt oldaltól függetlenül. Jelöltként, személyes interjú során lehetősége van arra, hogy megismerje azt a tanácsadót, aki az Ön érdekeit fogja képviselni a megbízó előtt. A tanácsadó rendelkezik minden olyan releváns információval a megbízó cégéről és a munkakörről, ahova az új munkavállalót keresik. Megbízóként azért tartjuk nélkülözhetetlennek a tanácsadóval történő személyes találkozást, mert ez az az alkalom, ahol kollégánknak lehetősége nyílik egy összképet kapnia a cégkultúráról, az ott dolgozó munkatársakról és a munkakörnyezetről – mindezt annak érdekében, hogy az elvárásokhoz maximálisan illeszkedő jelöltet tudjon majd bemutatni a megbízónak.

A személyzeti tanácsadó piaci ismeretei, kapcsolatai hálójának kiaknázása mindenképpen egy jó lehetőség jelölteknek és megbízóknak egyaránt. Az a tanácsadó, aki mélyrehatóan ismeri az iparágat/területet, ahol Ön is dolgozik, tudja tájékoztatni a lehetőségeiről, megismerve hátterét és ambícióit, támogatást tud Önnek nyújtani a következő karrierlépés meghatározásában. A tanácsadó emellett tudja Önt tájékoztatni az aktuális piaci trendekről, akár az Ön szakterületének vonatkozásában is.

A tanácsadó segíthet Önnek továbbá abban, hogyan próbálja elérni az Ön számára megfelelő fizetési kondíciókat és minden esetben tudja Önt tájékoztatni a pozíciójához mért piaci átlagkereset nagyságáról. Ő az, aki betekintést nyújthat Önnek az adott cég kultúrájába, illetve, hogy a kiválasztás során melyek a legfőbb szempontok. A tanácsadó fel tudja mérni, hogy személyisége mennyire illeszthető a cégkultúrához.

Amennyiben Ön megbízóként érdeklődik a tanácsadói szolgáltatások felől, úgy mindenképpen javasoljuk a személyes találkozást. Együttműködésünk alapja a folyamatos, informatív kommunikáció, amelyhez elengedhetetlen a személyes, bizalomra épülő kapcsolat. A tanácsadó továbbá képes felmérni az Ön szervezetében uralkodó kultúrát, benyomásokat tud szerezni egy külső, de mégis szakértő szemszögéből a vállalat egészéről.